Dnes je Úterý, 19. března 2024, svátek má Josef
Kontaktní E-mail  

reklama - Sdružení Veleta, o.s.Reklama
 Články   Legislativa   Pomůcky   Adresář služeb   Poradna   Periodika   Servis pro NNO   Diskuse   Ankety   Kontakty  


Vyhledávání

 
 

 
Upozornění

 
3... Nejnavštěvovanější

 
3... Nejdiskutovanější

 
Informace

 
Webinfo


 

Diskusní fórum
Odpovědět na příspěvek  Odpovědět na příspěvek
Zpět na příspěvky  Zpět na seznam příspěvků
 
P Ř Í S P Ě V E K
 
Pokud budete jako invalidé shánět práci tak vás zaměstanjí v chráněných dílnách,ale nepočítejte jako hendikepovaní s nějakými výhodami od zaměstnavatele.Naopak ted dílny vznikají,protože jenom tam je stát ochoten dát dotaci,ale invalidé tam makají jako zdraví lidé a žádných 4-6 hodin,ale pěkně osmičky a ranní a odpolední.Jak může zdr.postižený člověk vykonávat práci jako ošetřovatel jiných lidí?Nebo práci prodavače nebo uklízet?Je toho hodně.Pak se ale invalidé nemůžou divit,že když přijdou ke kontrole kvůli zdr.stavu a v papírech mají,že pracují,že jim důchod seberou.Logicky jsi invalida a máš 3.stupeň tak nemůžeš vykonávat takhle náročnou práci ani v chráněné dílně.Moc hezky to Drábek a spol vymysleli zamezili lidem pracovat doma aby se nezneužívali dotace a přitom šmejdi v chrán.dílnách je zneužívají s požehnáním státu.Zajímavé,že o tomhle se tady nediskutuje a neřeší se to.

Autor : invalida, přidáno 22.04.2013 ( 12:30 )
 
R E A K C E
 
Tak proc pracujes? Ja nemakám vůbec jako invalida a vůbec mi to nevadi. Snad bych proboha nenmakal u tech hajzlů na chranene dilne, kde s vama zametaji. Uz davno jsem smiren s tim, ze makat nebudu. No a co? Vadi to nekomu? Me ne ja makat sice smim, ale kde, to opravdu nevim. Tak si uzivam života a nepotrebuji se nekde vůbec snazit cokoliv hledat. Vivat!

Autor : Čtenář, přidáno 22.04.2013 ( 13:52 )
 
nepracuju v chráněné dílně ani jinde....rád bych pracoval,ale doma,protože mě ID nestačí.Rád bych si užíval života jako čtenář...šťastný to člověk kdo pracovat smí a nechce.Jinak je pravda,že to jsou hajzlové

Autor : invalida, přidáno 22.04.2013 ( 20:04 )
 
Čtenáři, když jste lenivý a darmošlap,tak se tím nechlubte.Já chci dělat a nejen proto,abych si vydělal,ale i proto,abych se hýbal a měl tak nějaký pravidelný pohyb a vlastně i rehabilitaci. A na rozdíl od tebe, jsem na sebe hrdý jen když něco vytvářím. Odmítam metody Drábka a Mullerové,ale tako se odmítám chovat jako mnoho nepříspúsobyvýh a R.Přestože vím,že jsou mezi nimi i tací,kteří chtějí pracovat.Takoví jako Vy vytvářejí živnou půdu pro politickou stranu TOP09 a "prý" starosty. Jste ostudou zdravotně postižených a klidně Vás tímto zařadím mezi ony nepř a R.

Autor : Vladimír, přidáno 22.04.2013 ( 20:28 )
 
Vladimíre,nerozčilujte se na Čtenáře, vůl se najde v každé skupině lidí.Pořád platí - "Vůl zůstane volem i kdybys mu rohy pozlatil".A takoví (je jich minimálně 75%)dnešní vládě jen nahrávají.A ještě -"Na kozla dávej pozor zepředu-trká,na osla zezadu- kope ale na blba zevšech stran".Nejhorší srážka v životě je srážka s blbem.

Autor : Mirek, přidáno 23.04.2013 ( 06:50 )
 
Já si myslím,že čtenář je spíš provokatér co chce něco rozšťourat psal sem ohledně pracování víckrát.No comment...takový čtenář má svůj důchod omylem nic mu není pracovat smí ale nechce tak není co řešit.Ano je to taková spokojená pijavice co kazí diskuze,ale v tom je záměr :-)i když diskutovat o tom tady tak v tom smysl nevidím,protože co změní?Vůbec nic jenom si člověk uleví smích

Autor : invalida, přidáno 23.04.2013 ( 06:50 )
 
Takze, - nejprve bych prosil, aby me nikdo nenazvyval cikmjanem, ci nejakym takovym šmejdem. Ja se za parazita, co nechce delat neberu. Ja jsem pracoval az do konce roku 2012. Ale nejsem ochoten snášet vecne ponizovani a provokace ze strany chranenych dilen a různych jakoby sociálních zamestnavatelů, kteří berou invalidy u hunby a ještě se tomu smeji. Ano ja vždycky pracoval a klidne bych makal i dnes, ale v jiné situaci, chci delat pro lidi, kteří si to zaslouzi a ne pro parazity naší vlasti - české podnikatele. To, jak se chovaji k postizenym uzamestnancům jsem si uz prozil a rozhodne jsem proti takovémuto chovani. To je jasy důvod k tomu, ze pracovat budu, az zde bude jina vláda a jiné smysleni nasich radobypodnikatelů. Ano důchod mi staci, a to ještě platim dluhy a vidíte, ziji a docela v pohode. Nejsem ani cikan, ani provokater, a uz vůbec ne vůl.

Autor : Čtenář, přidáno 23.04.2013 ( 09:25 )
 
Hodně keců čtenáři a bez sebemenší důvěry v tvou osobu. Jak bylo řečeno, hloupý a demagogický provokatér. Práce je vždy stejná, rozdílů je v tom jak je ohodnocena. Nakonec,tu nálepku jste si napsal sám, ostatní na to jen zareagovaly.

Autor : Čtenář, přidáno 23.04.2013 ( 14:00 )
 
jediny provokater jsi tu ty, invalida, obrnast a další. Jste hlupaci, co se neumeji bit za sbe názory, cele dny jen sedite na pocitaci a vymyslite naproste nesmysly, jak urazet ostatní slusny lidi. UZ dlouhou dobu to tady ctu a musim rict, ze je mi z vas na zvraeni. Nic se tady nedovim, jen kecy, jak někdo nechce S_Kartu. Ja zadnou nalepku provokatéra nemam, ani me nikdo nezna, tak nevim, proc tady někdo reje do ostatních. Když tu má někdo jiny názor nz vy, dostane vynadano, jakej je pravicak, přitom to vůbec tak není.Je by me zajímalo, co vy delate pro to, aby se nase situace zlepšila. Jezdite na demonstrace? Spolupracujete s NRZP, nebo jinými spolky na nejakem reseni? Nedelate NIC, jen zvanite a obtěžujete ostatní, kteří tu něco delaji. Vidim Vas tu stále a jen cumite, a cekate na nejakou rekaci, abyste honem honem mohli něco napsat. Tak tady nepoucujte a neurážejte nekoho, když ho vůbec neznate a nesudte lidi, když to neumite. Udelali byste lepe, kdybyste sem vůbec nelezli a elali něco pro zmenu.

Autor : Čtenář, přidáno 24.04.2013 ( 10:06 )
 
Nemusel bych reagovat,ale pokusím se o to. Vynadáno jsi dostal jen kvůli jedné věci. Shodil jsi člověka, který má snahu přesto že pobírá důchod , i něco dělat a zaměstnat se v rámci svých možností.. A v tržní ekonomice nikoliv zadarmo. To byl spouštěcí prvek který donutil k tak negativní reakci na vás a Váš příspěvek. Vždyť Vám vůbec asi nedošlo,že právě to co jste zde napsal používá TOP09 jako argument pro tzv sociální reformu.A praxe ukázala,že nejvíce dopadla právě na invalidy, nemocné a mladé matky a minimálně se dotkla jisté skupiny občanů, kteří jsou na dávkách závislí snad už druhou generaci. znáte oficiální čísla o vládních úsporách v sociální oblasti za rok 2012? Nejvíce se ušetřilo na dávkách pro invalidy a dávky pro podporu bydlení bezdomovců vzrostl o nějakou tu miliardu.Šetří se na zdravotnictví a na kompenzačních pomůckách. A i Skarta tomu má napomoci k dalšímu odebírání dávek invalidům!!!

Autor : Vladimír, přidáno 24.04.2013 ( 13:25 )
 
Ano cisla znam - mate pravdu ja neobhajuju vladu, v zivote bych pravici nevolil. A ze se setri, to na vsem, ale na invalidech urcite. A je to tim, ze nikdo nic nedela a necha si to libit. Ono kdyby se vzedula poradna vlan odporu, tak by třeba ty dopady nebyly tak strasne, jak jsou. Osobne myslim, ze práce pro invalidy, takova, normalni, rozumna doma uz proste neexistuje a asi dlouho ještě nebude. Jsme v době, kdy se všechny práce zlikvidovali, ale udelali si to lide sami tim, ze každému nadavali, ze byly podvodnici, coz často byli.

Autor : Čtenář, přidáno 25.04.2013 ( 10:01 )
 
A to si myslíte,že jednou za rok "zadupat" na demonstraci a pak celej rok nic je to "pravý vořechový"?Na to se vláda vy....A přitom stačí docela málo.Dohodnout se a naráz v jeden den několikrát v týdnu (2x,3x) se sejít v okresních,krajských městech před úřady práce a soc.věcí a udělat demonstrace.A hlavně zapojit i sděl.prostředky.Ale to se mnoha asociacím moc nechce.Každá si hraje sama na svém "písečku".Vždyť se nemůžou dohodnout např. brněnští a pražští vozejčkáři.A ne jen oni.A s tou nejednotností vláda počítá....

Autor : Mirek, přidáno 25.04.2013 ( 19:32 )
 
Zopakuji zde,protože ,opakování je matka moudrosti. Za mnohé si můžeme sami,protože jsme tolerovaly a neodmítly rozložení a rozpuštění Svazu invalidů Na jehož základě vzniklo mnoho až bezpáteřních a neakčních spolků a společností. Na bezpáteřních trvám, protože mohu jmenovat mnoho spolků, které v první části tzv reformy v podobě Drábka,podlézaly nejen Drábkovi,ale celé vládě. Jediný kdo zavelel k odporu byl Krása a NRZP.I když i oněm vím,že patřil k těm,kteří se v letech 90 až 94 podílely na rozpadu SI. Další dopad rozpadu SI je i pracovní uplatnění zdravotně postižených,a bez rozlišení postižení.. Zánikem SI byly tzv. zprivatizované podniky META,Slezanka a Integra-(slovensko). Firmy, které byly založeny ve své podstatě na zaměstnávání jen zdravotně postižených. Tedy to jsou fakta a jejich dopady i na součastnost. Řešení? Vznik organizace s širokou základnou ZP jako byla SI!!!

Autor : Vladimír, přidáno 25.04.2013 ( 20:28 )
 
Zpět Zpět na seznam příspěvků
Odpověďet na příspěvek
 
Název reakce : max. 50 znaků Smajlík : připojí se k textu odpovědi
nesmíchzklamánívelký smíchškodolibostpomocvelké zklamání
 
Text : max. 2500 znaků
 
Jméno : max. 10 znaků E-mail : max. 40 znaků
 
Info E-mail : max. 40 znaků  
Info E-mail slouží pro informováni o každé nové odpovědi příspěvku na který odpovídáte a není nikde zveřejňován !
 
Do pole "kontrolní kód" opište prosím číslo z následujícího obrázku
kontrolní kód

Kontrolní kód :
 

Copyright © 2000-2024 Sdružení Veleta, o.s., Developed by Robert Zaborowski, Pulzní magnetoterapie